Wijnadvies nodig?

Contact Informatie

* Verplichte velden

Carménère heeft een liefdevol nieuw thuis gevonden

Hoewel de diepblauwe druif Carménère oorspronkelijk uit Frankrijk komt, wordt hij vooral veel aangeplant in nieuwe wijnwereldland Chili. In Frankrijk is hij zelfs, sinds de druifluisepidemie aan het eind van de 19e eeuw, nagenoeg verdwenen. In Chili daarentegen is een hele dikke 8.000 hectare beplant met deze druif (waarvan men trouwens eerst dacht dat het om Merlot ging…), die rond 1850 daar naartoe gebracht werd. Je vindt de druif ook in Italië, Argentinië en Canada, zij het mondjesmaat, en steeds vaker in China, waar hij bekend staat onder de naam Cabernet gernischt.

 

Gepeperde smaak

De gevoelige druif, vatbaar voor elke verkoudheid, heeft veel aandacht nodig. Krijgt de veeleisend druif daar voldoende van – zon helpt trouwens ook – dan levert hij volle, stevige wijnen op, met zachte, ronde tannines, een kruidige en peperige smaak en bovendien smaken van donker fruit als kersen en zwarte bessen.

 

Wijn-spijs combi’s

Lekker bij gegrilde vleesgerechten (steak!). Ook licht wild matcht goed met deze kruidige krachtpatser. Die kan dus ook goed kruidige gerechten aan. Indiase curry’s bijvoorbeeld, en Mexicaanse of Marokkaanse gerechten. Groenten vinden carmenèrewijnen ook heel lekker: ratatouille maken dus! Daarna een (schimmel)kaasje? Gewoon de fles op tafel laten staan! 

Carménère

3 artikel(en)

Oplopend