Wijnadvies nodig?

Contact Informatie

* Verplichte velden

Corvina: dikhuidige koning van Veneto

Corvina, ook bekend als Corvina Veronese, is een blauwe druif die vooral in Veneto in Noord-Italië groeit. Daar is de wijn vast onderdeel van de beroemde Bardolino- (35-65%) en Valpolicella-wijnen. De druiven zijn klein en hebben een dikke schil, en nog iets typerends: de eerste knoppen op de loten dragen geen vruchten. Daarom moet hij worden geleid op een pergola. Die dikke schil wordt trouwens goed ingezet: wanneer de druiven worden ingedroogd worden er de prachtigste wijnen van gemaakt. De ingedroogde druiven leveren namelijk geconcentreerder sap op en voilà: de krachtige en zwoele Amarone en Recioto zijn geboren!  

 

Amandelen en kersen

De wijnen van Corvina-druiven zijn lichtgekleurd, hebben veel zuren en weinig tannine. Ze zijn heel aromatisch, met tonen van amandelen, kersen en roodfruit. Jonge Corvina-wijnen doen weleens denken aan Beaujolais, maar de wijnen waarvan de druiven eerst zijn ingedroogd zijn beduidend rijker en voller. 

 

Wijn-spijs combi’s

Bij een ‘gewone’ Valpolicella kun je losgaan op klassieke Italiaanse gerechten als pizza, pasta en risotto. Met en zonder antipasti (maar het liefst natuurlijk met. Met prosciutto bijvoorbeeld). Bij een krachtige Amarone of Recioto eet je natuurlijk heel krachtige gerechten. Wild bijvoorbeeld. Of stoofschotels. En pittige kazen.

Corvina

1 artikel(en)

Oplopend