Wijnadvies nodig?

Contact Informatie

* Verplichte velden

Pinot Blanc: houdt het hoofd graag koel

De witte Pinot Blanc, familie van de Pinot Noir en Pinot Gris, voelt zich thuis in relatief koele wijnbouwgebieden. Noordelijk Frankrijk dus; in de Elzas wordt hij onder meer gebruikt in de mousserende wijn Crémant d’Alsace, en ook in de Bourgogne behaalt de wijn van Pinot Blanc successen. Ook wordt hij aangeplant in Duitsland en Oostenrijk, waar hij ´Weissburgunder´ heet, in Hongarije en in Noord-Italië (Alto Adige, Friuli, Trentino) waar hij bekend staat als ´Pinot Bianco´.

 

Frisfruitig met appel en kweepeer

De smaak van de wijn hangt af van de stijl. In de Elzas en in Italië worden er volle, droge wijnen van de witte Pinot gemaakt, in Duitsland en Oostenrijk zowel droge als zoete. Over het algemeen zijn het frisfruitige wijnen, met smaken van appel, kweepeer, bloesem, en citrusfruit en met een hoge zuurgraad en, afhankelijk van de afkomst, wat mineraals.

 

Wijn-spijs combi’s

Probeer eens een Pinot Blanc bij de moeilijk te combineren asperges! Ook is een Pinot Blanc heerlijk bij (lichte) lunchgerechten als een friss salade of een quiche Lorraine. Visgerechten gaan goed met Pinot Blanc, maar ook pastaschotels als spaghetti carbonara en pasta met pesto. Dat zuurkool en Pinot Blanc elkaar meer dan aardig vinden weten ze in de Elzas al heel lang. Maar ook de Aziatische keuken kan een goede vriend zijn van deze montere wijn. 

Pinot Blanc

1 artikel(en)

Oplopend

 
[2011] Uitstekende Pinot Blanc, maar dan uit de Franse Elzas. Verrassend fris met beetje exotische smaak (ananas, peer).Kan nog makkelijk 5 ...