Wijnadvies nodig?

Contact Informatie

* Verplichte velden

Viognier: ronduit verrukkelijk

Het is vooral in de noordelijke Rhônevallei in Frankrijk waar de witte Viognier zich laat zien. Het is zelfs de enige druif waar de wijnen van Condrieu van worden gemaakt! Daar huist de druif op steile wijngaarden, de temperatuur getemperd door de Mistralwind. Hoewel de wijnen van Condrieu van 100% viognier zijn gemaakt, wordt elders in de regio de druif vrijwel altijd geblend met vooral Marsanne en Roussanne.

Ook in de Franse Languedoc kom je viognier vaak tegen, en in Californië, Argentinië, Chili en Australië.

 

Vriendelijk en zachtfruitig

Viognier-wijnen zijn heel aromatisch: je ruikt bloesem, perzik en abrikoos! Ze zijn heerlijk zachtfruitig (meloen, perzik, peer…), rond en vol, zacht en mild. Veel mensen zijn dol op deze toegankelijke wijn. Het is een druif die veel zorg verlangt en een lage opbrengst heeft. Niet de goedkoopste dus, maar dat maakt hij ruimschoots goed!  

 

Wijn-spijs combi’s

Ha, fijn: een wijn voor bij de Thaise keuken! Lekker spicy eten verdient een fruitige en ronde Viognier. En een verrukkelijke Viognier verdient trouwens ook een mooi gerecht. Met vis bijvoorbeeld. Krab of kreeft, zalm of oesters, tongfilet of kabeljauw, het is allemaal mogelijk. Afsluiten met een kaasplank? Vindt Viognier ook prima. Moet je wel wat over hebben natuurlijk. Tip: koop groot in. 

Viognier

1 artikel(en)

Oplopend

 
Viognier , een van die mooie druivenrassen die zo goed het klimaat en de bodem weergeeft waar hij staat aangeplant. Deze viognier vinden we ...